Del kyllingen i 8 biter, krydre med salt og pepper.
Hakk løken, press hvitløken og skjær paprikaene i strimler.
Varm oljen i en vid panne. Brun kyllingbitene, ta dem opp når de har fått fin farge.
Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp.
Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (eventuelt gurkemeie, men smaken blir ikke den samme), buljong og hvitvin.
Småkok ris og kylling ca 20 minutter. Damp blåskjellene i ca 5 minutter til de åpner seg.
Skrell scampiene og stek dem i litt olje til de får en fin, rosa farge.
Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps. Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.
Tips:
For å få den sprø, lysebrune stekeskorpen, socarrat, start med en rykende varm panne for så å senke temperaturen gradvis under tilberedningen.